top of page

EEN BOLLETJE GESCHIEDENIS

'Veurnsche babelutten' 

In 1950 deden Pierre Verdonck en zijn vrouw Gabrielle Van Sevenant hun intrede in de wereld van de confiserie. Gabrielle, afkomstig van een suikerbakkerij in Oostende, en Pierre begonnen met het maken van allerlei soorten snoepgoed, waaronder de welbekende 'Veurnsche Babelutten'. Het duurde niet lang voordat ze hun assortiment uitbreidden naar chocolade en Verdonck's eigen roomijs.

Nu, vier generaties later, werkt de familie Verdonck nog steeds volgens dezelfde waarden als in de beginjaren. Ze gebruiken nog steeds de beste producten en ingrediënten om de hoogste kwaliteit te garanderen. Hun passie voor ambachtelijke productie en hun toewijding aan kwaliteit heeft hen geholpen om een sterke reputatie op te bouwen en hun klanten te blijven verrassen met heerlijke producten.

Afbeelding van WhatsApp op 2023-04-28 om 09.25.12.jpg

'Van producent tot horeca'

2005 - 2022

Twee pijlers
Ons bedrijf steunt op de onontbeerlijke kennis en gedrevenheid van twee bedrijfsleiders:
Luc Verdonck & Frank Seru. Beiden opgegroeid in een ondernemingsfamilie, leveren ze aan het bedrijf de ideale mix van productkennis, traditie, financiële knowhow en commercialisatie.

LUC VERDONCK
Luc is de kleinzoon van Pierre Verdonck. Pierre was het die – door productkennis, traditie én innovatie te verenigen – aan de basis lag van de Veurnse Babelutten en het alom bekende Roomijs Verdonck. Luc, ijsbereider van de derde generatie, heeft product visie meegekregen van de wieg, zijn vader Georges heeft hem alle knepen van het vak wel geleerd.

FRANK SERU
Frank is sedert 1976 stichter en zaakvoerder van de nv Seru Resto-Service te Veurne en van de sarl Resto-Service te Ghyvelde (Frankrijk). Samen met zijn zoon Mattijs staat hij in voor de dagelijkse handel in verse en diepvriesproducten, en
in een volledige gamma van delicatessen.

Sinds de oprichting van de vennootschap Verdonck & Seru bvba (maart 2005),
vindt het artisanaal roomijs Verdonck dan ook heel vlot zijn weg naar het
grote publiek.


 

'4de generatie'

2022 - nu 

Verdonck Bert heeft na zijn studies productontwikkeling besloten om in het bedrijf te stappen waar hij jarenlang als jobstudent had gewerkt. Zijn passie voor het maken van ijs en nieuwsgierigheid naar nieuwe smaken en combinaties groeide met de jaren. Bert is vastbesloten om innovatieve producten samen met Luc te ontwikkelen en het bedrijf te helpen groeien en evolueren in de toekomst, terwijl hij de rijke geschiedenis en tradities van het bedrijf voortzet als lid van de vierde generatie.

'HIB label'

2023

We hebben het Handmade in Belgium (HIB) label ontvangen vanwege onze

toewijding aan kwaliteit, traditie en duurzaamheid. We maken dan ook gebruik van hoogwaardige lokale ingrediënten, handhaven traditionele productiemethoden & nemen maatregelen voor duurzaamheid. Het HIB-label erkent dan ook onze inspanningen en beloont onze voortdurende toewijding aan ambachtelijke, Belgische lekkernijen.

bottom of page